Gribskov Erhvervscenter afholdt ”Finansiering for iværksættere”

gribskov_2

Der var som oftest mere hjerterum end husrum, da Gribskov Erhvervscenter torsdag den 3. november 2016 slog dørene op for arrangementet ”Finansiering for Iværksættere”. Borgmester Kim Valentin (V) havde bestilt arrangementet, og gav i sin velkomst eksempler på, hvor vigtige iværksættere er – både generelt og set fra et kommunaløkonomisk perspektiv. Og så var der ellers lagt i ovnen med en perlerække af finansielle aktører, der omfattede Vækstfonden, Danske Bank, Nordania Leasing, Den Sociale Kapitalfond, ProConsult Virksomhedsmæglere og Væksthuset, der hver især gav deres bud på, hvordan man gjorde sig klar til en kapitalindsprøjtning. Og hvordan ens forretning skulle se ud for at være relevant for et samarbejde med netop dem.

De fremmødte iværksættere fik fuld valuta for pengene, og samlet set tog dagens finanseksperter mødedeltagerne igennem langt de fleste låne- og investormodeller, der findes på markedet i dag. Og det er mange! Men var der så også nogle af de fremmødte fonde, bankers og investorers tilbud, som passede til de deltagende virksomheders behov?

gribskov_1

Panelet i Løvens Hule, fra venstre Steen Kock Nielsen, Nordania Leasing, Peter Wittenburg Jacobsen, Danske Bank, Christian Hausveit & Frederik Dalgaard Jensen, Vækstfonden, Steen B. Lohse, Den Sociale Kapitalfond og Pauli Andersen, ProConsult Virksomhedsmæglere gav feedback til Hugo fra HUBU – plastikskruer til at bygge universer af gamle papkasser.

Det bad Gribskov Erhvervscenter eksperterne vurdere, da de sluttede af med en omgang ”Løvens Hule”, hvor fire iværksættere havde forberedt en kort pitch om deres forretning og kapitalbehov for at komme videre. Og det var fire meget forskellige typer forretninger og behov tilhærerne blev vidne til fra Rigmor (Santiago-ruten), Jacob (Kassemanden), Per (Jensen Quality Foods) og Hugo (HUBO).

Men svaret er ja – der var nogle match mellem de finansielle aktører og de projekter der blev pitchet, hvilket afstedkom ikke alene udveksling af visitkort, men også dybe efterfølgende dialoger. Det er ikke nemt at finde rundt i kapitaljunglen, men når man får hele paletten serveret på 2,5 time – så har man det overblik der skal til.

Erhvervsrådgiver Allan Lyhne, Gribskov Erhvervscenter